Examen Stress

Momenteel zit ik midden in mijn examens en daar komt eigenlijk een hele hoop stress bij kijken. Nu duren mijn examens nog tot het einde van het jaar. Het leek me leuk een blogpost te maken over hoe ik omga met deze examen stress!

Plannen
Je hoort dit waarschijnlijk 700 keer op een dag maar plannen maakt echt een verschil. De eerste periode maakte ik alles op het laatste moment en daar raakte ik alleen nog maar meer gestressed van. Nu kijk ik naar de hoeveelheid werk die ik te doen heb, wanneer de inlever datum is en probeer ik een planning te maken. Het helpt in ieder geval met het verspreiden van het werk. Anders is het gewoon écht teveel in één keer.

Doe ook gewoon dingen die je leuk vind
Natuurlijk is school belangrijk en is het al helemaal belangrijk dat je slaag voor je examens. Maar het blijft ook belangrijk om dingen te blijven doen die je leuk vind. Als je alleen maar studeerd ben je ook niet meer aan het relaxen. Doe daarom ook gewoon nog steeds dingen die je leuk vind; Netflix kijken ofzo.

Luister naar muziek
Als er iets is wat ik echt ontspannend vind dan is dat wel muziek. Ik ben zelf meer een rock-type, maar of iedereen dat nou even ontspannend vind.. Het helpt om een afspeellijst te maken met jouw favoriete nummers. Ik heb zelf bijvoorbeeld twee verschillende afspeellijsten; Een voor tijdens het studeren & een voor tussendoor. Ik vind het erg lastig om te studeren met muziek als die muziek tekst heeft. Doe wat voor jou het beste werkt!

Honden knuffels
Als de stress me echt even teveel word dan knuffel ik eventjes met de honden. Dit is gewoon een enorm fijne stress-reliever en de honden vinden het volgens mij ook echt helemaal prima. Als je andere huisdieren hebt, geef ze even een knuffel (alhoewel je goudvis knuffelen me eigenlijk niet zo’n slim idee lijkt).

Even het huis uit
Als ik aan het studeren bent komt er een punt waarop ik het gewoon echt helemaal zat ben en echt even het huis uit moet. Doe dit dan ook gewoon! Ga even de stad in, pak een filmpje, desnoods loop je eventjes naar de supermarkt. Frisse lucht is sowieso al goed voor je. Daarnaast is verandering van omgeving ook gewoon goed voor je stress levels.

Dit zijn een paar dingen die ik doe wanneer mijn examen stress me een klein beetje teveel word! Hopelijk heb je wat aan mijn tips. Wat doe jij als je echt ontzettend last heb van examen stress?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *